/Yuverta

Profiel Robotica en Techniek (vmbo)

In de onderbouw krijg je praktijklessen. Kies je voor profiel blauw dan krijg je vakken die te maken hebben met Diensten en Producten (D&P). Je leert over multimediale productie, ondernemen, milieu hergebruik en duur, producten maken en verbeteren, robotica, voeding en bewegen. Samenwerken staat centraal binnen deze praktijkvakken. Natuurlijk is het ook een mooie kans om te kijken waar jouw talenten en interesses liggen!

Vanaf leerjaar 1 ben je bezig met robotica. In de onderbouw leer je de eerste kneepjes van het programmeren. Stap voor stap krijg je meer kennis over deze techniek. Ook leer je werken met een laserprinter en lasersnijder.

Vanaf leerjaar 3 kan je kiezen voor het vak robotica. Je blijft dan niet alleen in de schoolbanken maar je bent vooral bezig met het oplossen van technische uitdagingen. Je gaat naar echte bedrijven om tot echte oplossingen te komen. Ook is er aandacht voor virtual reality (VR). Je werkt met een VR bril om je leren makkelijk te maken. Zo kun je het menselijk lichaam van binnen bekijken, of reis je de wereld over. Lees verder op de website van Yuverta.