/De Goudse Waarden

Profiel Tech (vmbo)

Bij Tech kom je alles te weten over printplaten, houtbewerking verschillende soorten metaal en lasnaden. Ben je creatief en wil je mooie dingen maken waar mensen iets aan hebben of waar ze naar kunnen kijken? Werk je graag met hout en metaal en repareer je graag apparaten zodat iets niet in de prullenbak verdwijnt maar een tweede leven krijgt. Dan is de vmbo-opleiding Tech echt iets voor jou!

BOUWEN, WONEN & INTERIEUR

Je maakt kennis met alle aspecten van bouwen: van ontwerp tot product. We gaan bouwen vanaf de fundering, zien het bouwproces, gaan aan de slag met design en decoratie en leren hout- en meubelverbindingen te maken.

MOBILITEIT &
TRANSPORT

De motor heeft geen geheimen meer voor je, na het volgen van dit profiel. Je leert nog veel meer, van het repareren van een fiets en een motor, tot het plannen van een route voor een vrachtwagen en het afstellen van lampen. Je handen uit je mouwen.

PRODUCEREN, INSTALLEREN & ENERGIE

Bij Produceren, installeren en energie komen de vakken elektrotechniek, metaaltechniek en installatietechniek samen. Aan de hand van tekeningen leer je hoe installaties en producten in elkaar zitten. Je leert deze ook te tekenen en het product zelf te maken.

Opleiding Future (vmbo)

De nieuwste opleiding Future van De Goudse Waarden is bedoeld voor creatieve jongeren met vmbo-advies die graag op ontdekking gaan en aan de slag willen met nieuwe technologie.

Bij Future werk je aan je skills. Je leert anders denken, je gaat veel samenwerken en je leert hoe je tot nieuwe ideeën komt. Ook maak je kennis met nieuwe technologie als robots, drones en VR. Deze technologieën zijn in de toekomst niet meer weg te denken, net als het programmeren van robots.

Heb jij zin in een uitdaging, durf je ‘anders’ te denken, heb je lef en wil je graag je handen uit de mouwen steken. Of wil je nadenken en meewerken aan een betere toekomst? Dan pas jij bij Future! Geef je snel op. Bij deze opleiding is er slechts plek voor 20 leerlingen.

Zie de website van De Goudse Waarden of bekijk deze video:

Praktijkonderwijs

Het praktijkonderwijs is kleinschalig, gezellig en veilig. Je werkt toe naar een baan of naar het mbo. Je bent daarom veel bezig met je handen. Je leert wat je kunt maken met hout, metaal en kunststof. Maar er staan ook andere vakken op het programma. Zelfredzaamheid is belangrijk, daar besteden we aandacht aan want we willen dat je na school zo zelfstandig mogelijk werkt, woont en leeft. En je werkt met een digitaal portfolio. Daarin laat je zien wat je hebt gemaakt en wat je daarvan hebt geleerd. Je kunt hierin ook aangeven hoe jij je verder wilt ontwikkelen. Lees verder op de website van De Goudse Waarden.