/Naschoolse activiteiten

Ook na schooltijd is er volop ruimte voor Goudse makers om hun creatieve talenten te ontwikkelen. Verdieping en verbreding kan plaatsvinden via het naschoolse aanbod van de Brede School Gouda of via de buitenschoolse opvang.

Alle naschoolse techniekactiviteiten tot het einde van het jaar zijn volgeboekt. We zijn volop bezig met het plannen van nieuwe techniekactiviteiten vanaf januari 2024. Hou deze pagina in de gaten en geef je snel op als je iets leuks ziet.

Bouwen en programmeren

In januari/februari organiseert het Techniekpunt een naschoolse activiteit ‘Bouwen en programmeren‘ voor basisschoolleerlingen vanaf 10 jaar. In 3 lessen gaan ze aan de slag met LEGO Education Spike Prime en leren op die manier bouwen en programmeren. Ze leren onderzoeken en worden uitgedaagd om hun prototypes te verbeteren. De lessen vinden plaats op donderdagmiddag na schooltijd in de Techniekwerkplaats, op de tweede verdieping van de Chocoladefabriek. De lesgever is Jan Wubbe Hiskes van Bibliotheek Gouda.

Data in 2024: donderdag 18 en 25 januari, en 1 februari van 15.30 tot 17.00 uur. Aanmelden kan hier!

Elektriciteit en duurzaamheid

In januari/februari organiseert het Techniekpunt een naschoolse activiteit ‘Elektriciteit en duurzaamheid’ voor basisschoolleerlingen vanaf 10 jaar. In 5 lessen gaan ze aan de slag met de stroomkring en leren ze dit principe toepassen in verschillende opdrachten. De lessen vinden plaats op vrijdagmiddag na schooltijd in de Techniekwerkplaats, op de tweede verdieping van de Chocoladefabriek. De lesgever is Christiaan Min van Yuverta Gouda.

Data in 2024: vrijdag 12, 19 en 26 januari, 2 en 9 februari van 15.30 tot 17.00 uur. Aanmelden kan hier!

Elektronica solderen (voor beginners)

In januari/februari organiseert het Techniekpunt een naschoolse activiteit ‘Elektronica solderen’ voor basisschoolleerlingen vanaf 10 jaar. In 3 lessen maken de leerlingen kennis met elektronica solderen. Ze onderzoeken zelf op welke manier ze led’s, baterrijen, schakelaars en printplaatjes kunnen solderen om een stroomkring te maken. Elke middag is er een nieuw thema waarbij de leerlingen samenwerken en ontdekken wat er allemaal mogelijk is met elektronische onderdelen. De lessen vinden plaats op woensdagmiddag na schooltijd in de Techniekwerkplaats, op de tweede verdieping van de Chocoladefabriek. De lesgever is Jantine van der Weijden van Junior IOT.

Groep 1: woensdag 17, 24 en 31 januari van 13.30 tot 15.00 uur. VOLGEBOEKT

Groep 2: woensdag 17, 24 en 31 januari van 15.00 tot 16.30 uur. VOLGEBOEKT

Elektronica en programmeren

In maart organiseert het Techniekpunt een naschoolse activiteit ‘Elektronica en programmeren’ voor basisschoolleerlingen vanaf 10 jaar. In 3 lessen gaan ze aan de slag met BYOR en Micro:bit en leren op die manier over elektronica en programmeren. De lessen vinden plaats op donderdagmiddag na schooltijd in de Techniekwerkplaats, op de tweede verdieping van de Chocoladefabriek. De lesgever is Jan Wubbe Hiskes van Bibliotheek Gouda.

Data in 2024: donderdag 7, 14 en 21 maart van 15.30 tot 17.00 uur. Aanmelden vanaf 1 februari 2024

Ontwerpen en programmeren

In mei/juni organiseert het Techniekpunt een naschoolse activiteit ‘Ontwerpen en programmeren’ voor basisschoolleerlingen vanaf 10 jaar. In 3 lessen gaan ze aan de slag met Scratch, Tinkercad en Minecraft en leren op die manier over ontwerpen en programmeren. De lessen vinden plaats op donderdagmiddag na schooltijd in de Techniekwerkplaats, op de tweede verdieping van de Chocoladefabriek. De lesgever is Jan Wubbe Hiskes van Bibliotheek Gouda.

Data in 2024: donderdag 23 en 30 mei, en 6 juni van 15.30 tot 17.00 uur. Aanmelden vanaf 18 april 2024