/Naschoolse activiteiten

Ook na schooltijd is er volop ruimte voor Goudse makers om hun creatieve talenten te ontwikkelen. Verdieping en verbreding kan plaatsvinden via het naschoolse aanbod van de Brede School Gouda of via de buitenschoolse opvang.

Hou deze pagina in de gaten en geef je snel op als je iets leuks ziet. Of kijk op deze pagina naar leuke activiteiten in het weekend of in de schoolvakantie!

Ontwerpen en programmeren

In mei/juni organiseert het Techniekpunt een naschoolse activiteit ‘Ontwerpen en programmeren’ voor basisschoolleerlingen vanaf 10 jaar. In 3 lessen gaan ze aan de slag met Scratch, Tinkercad en Minecraft en leren op die manier over ontwerpen en programmeren. De lessen vinden plaats op donderdagmiddag na schooltijd in de Techniekwerkplaats, op de tweede verdieping van de Chocoladefabriek. De lesgever is Jan Wubbe Hiskes van Bibliotheek Gouda.

Data in 2024: donderdag 23 en 30 mei, en 6 juni van 15.30 tot 17.00 uur. Aanmelden via deze link

Solderen voor gevorderden

In mei en juni organiseert het Techniekpunt een naschoolse activiteit ‘Solderen voor gevorderden’ voor basisschoolleerlingen vanaf 10 jaar. Deze reeks is een vervolg op de eerdere activiteit ‘Elektronica solderen’ (voor beginners). In 3 lessen gaan de leerlingen verder met het solderen op een printplaatje en maken ze met led’s en schakelaars diverse schakelingen. Ze leren wat transistors, weerstanden, LDR’s en condensators zijn en hoe ze werken. De lessen vinden plaats op woensdagmiddag na schooltijd in de Techniekwerkplaats, op de tweede verdieping van de Chocoladefabriek. De lesgever is Jantine van der Weijden van Junior IOT.

Groep 1: 29 mei, 5 en 12 juni van 13.30 tot 15.00 uur. Aanmelden via deze link

Groep 2: 29 mei, 5 en 12 juni van 15.00 tot 16.30 uur. Aanmelden via deze link