Nieuws

Supercool Kidsfeest

Woensdag 22 mei jl. vond op de Markt in Gouda het Supercool Kidsfeest plaats. Dit feest wordt jaarlijks georganiseerd voor alle basisschoolkinderen in Gouda. Natuurlijk was er ook aandacht voor techniek, dit jaar in de vorm van korte workshops van de lesgevers van de Techniekwerkplaats en de vrijwilligers van Vereniging Techniekproject Gouda.

Daarnaast was in de burgerhal van het Stadhuis een eerste testversie van de BLIQ Game On challenge Breinhack aanwezig. Hier konden kinderen vanaf 10 jaar kennismaken met de wereld van AI: eerst tegen elkaar strijden in een quiz om hun kennis te testen, daarna met elkaar in gesprek over wat zij op dit moment weten en meemaken in de online wereld.

BLIQ Game On bestaat uit een evenement met 7 challenges (die aansluiten bij de 7 werelden van techniek), voorzien van toekomstgericht en duurzaam inzetbaar lesmateriaal (ontwikkeld door WisMon). BLIQ Game On wordt ontwikkeld voor het onderwijs en is bedoeld om jongeren (10-14 jaar) én hun ouders/verzorgers op speelse wijze uit te dagen om de toekomst van techniek te ervaren. Kijk voor meer informatie op de website van NXtv!