Nieuws

Bezoek GPI en HTC

Deze maand hebben vmbo-leerlingen van De Goudse Waarden en Driestar College de laatste 2 bedrijven bezocht in het kader van de metaalcarrousel. Ze waren te gast bij GPI De Gouwe en HTC in het kader van het zogenaamde Kippengrill project. Dit project is een van de uitkomsten van de samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven in het kader van het Sterk Techniekonderwijs (Techniek Talent Gouda). De leerlingen maken kennis met de verschillende metaal-technische productiebedrijven en werken daar ook aan een werkstuk, nl. hun eigen kippengrill.

Bij GPI De Gouwe kregen de jongeren een rondleiding door het bedrijf en hebben ze voor hun werkstuk o.a. de buitenplaat gewalst, met de slijptol de middenschijf eruit gehaald en de bodem geperst. GPI maakt voor iedere industrie de perfecte tank of proceslijn, met name voor de voedingsmiddelen-, dranken- en cosmeticasector. Denk aan opslagtanks, warmtewisselaars, kookketels, buffertanks, smeltbakken, en procestanks.

Bij HTC Parking & Security gingen de leerlingen aan de slag met de beugels van hun kippengrill. Ze moesten de beugels zagen en de gaten aftekenen, boren, tappen en verzinken. Tot slot hebben ze de beugels in de juist hoeken gebogen. Ook bij HTC hebben ze natuurlijk meer van het bedrijf gezien. HTC ontwerpt en produceert speedgates en andere hightech oplossingen voor het beveiligen en automatiseren van toegangen voor voertuigen tot terreinen en gebouwen. Denk aan de automatische hekwerken bij parkeergarages of op bedrijventerreinen en bijvoorbeeld de beveiligingsblokken voor gevangenissen en banken.

Alle onderdelen van de kippengrill zijn nu gemaakt. In de laatste weken voor de zomervakantie gaan de leerlingen op school hun kippengrill afmonteren.