/Activiteiten voor de groepen 7 en 8

Voor de groepen 7 en 8 kunnen de Goudse basisscholen gebruikmaken van de faciliteiten in de Chocoladefabriek. Op de tweede verdieping is de Techniekwerkplaats gevestigd waar leerlingen kunnen kennismaken met techniek en digitale technologie. Het onderschoolse lesprogramma wordt verzorgd door Bibliotheek Gouda in samenwerking met Techniekpunt Gouda. De lessen sluiten aan bij de onderwerpen uit de onderwijsmethodes en bij de kerndoelen en leergebieden in het curriculum.

Voor de groepen 7 is het thema STROMEN, voor de groepen 8 is het thema ONTWERPEN. Ieder thema bestaat uit 4 lessen. De eerste les vindt op school plaats, de tweede en derde les in de Techniekwerkplaats en de laatste les in samenwerking met een school in het voortgezet onderwijs of bij een bedrijf in Gouda. Inschrijven kan via de website van de Brede School Gouda.

Thema STROMEN (voor groep 7)

Thema ONTWERPEN (voor groep 8)

Overige techniekactiviteiten

Daarnaast kunnen de basisscholen ook nog inschrijven voor 2 andere techniekactiviteiten: de Make-it Day en de Spacebuzz. Aanmelden kan via de website van de Brede School Gouda.

Activiteiten voor de groepen 7 en 8

  • De Make-it Day
  • Spacebuzz