/Wereld van techniek

Jet-Net & TechNet is een groot landelijk netwerk waarbinnen bedrijven en scholen samenwerken om kinderen zelf de wereld van techniek te laten ervaren. Zo krijgen ze een reëel beeld van technische beroepen en kunnen ze bewuster kiezen voor een studie in de technologie, techniek en ICT.

Ontdek de 7 werelden van techniek

Welkom bij de 7 Werelden van Techniek die elk weer een andere kant van techniek laten zien. Een app die al je sportprestaties via sensoren bijhoudt en je meteen advies geeft? Robots die jouw huishoudklusjes doen? Een vers ‘geprinte’ pizza uit je eigen keuken? Je zou het misschien niet verwachten, maar ook dát is techniek! Of je nu graag ongestoord aan een apparaat sleutelt of liever met mensen werkt, steeds meer heb je met techniek te maken. Binnen de 7 Werelden van Techniek kun je altijd wel iets vinden dat bij jou, je interesses en je talenten past.

Mens & Gezondheid

In deze wereld draait alles om mensen beter en gezonder te maken. Mét behulp van de nieuwste technische toepassingen. In deze wereld werkt men aan het ontwerpen, maken, onderhouden en bedienen van medische apparaten en hulpmiddelen.     

Energie, Water & Veiligheid

In deze wereld werken mensen met technische kennis hard aan het oplossen van de problemen van onze aarde zoals luchtvervuiling, en de gevolgen van het veranderende klimaat. In deze wereld zet men zich in voor het veilig en gezond houden van de aarde, het milieu en onszelf.         

Voeding & Natuur

In deze wereld  is de grote uitdaging om de steeds groeiende wereldbevolking van genoeg en gezond voedsel te blijven voorzien. Én tegelijkertijd te zorgen dat het in balans met de natuur gebeurt. Hier draagt iedereen bij aan een betere wereld.

Wonen, Werken & Verkeer

In Nederland en op de wereld komen er steeds meer mensen bij. In deze wereld is alles erop gericht dat mensen goed en duurzaam kunnen wonen, kunnen werken en zich kunnen verplaatsen.        

Ontwerp, Productie & Wereldhandel

IIn Nederland en op de wereld komen er In deze wereld bedenken, ontwerpen, maken en verkopen we producten en diensten die de wereldeconomie draaiende houden. Om alles op te slaan en te vervoeren zijn mega-magazijnen, vliegvelden en havens nodig. Techniek is daarbij onmisbaar.     

Digitaal, Media & Entertainment

In deze wereld realiseert iedereen zich dat bijna alles in ons dagelijks leven verloopt via mobiel of computer. En dat we op allerlei manieren steeds meer digitaal met elkaar verbonden zijn. Dat betekent wel dat dit veilig moet kunnen: volop werk voor digi-specialisten dus.                  

Hi-tech & Science


In deze wereld draait alles om het ontdekken van dingen waarvan iedereen dacht: dat kan niet! Hier daagt men elkaar uit om nóg betere producten te maken, mensen nóg beter te helpen of het milieu nóg beter te beschermen. Nieuwe ideeën dus die de wereld kunnen veranderen.