Nieuws

Precious Plastic Gouda

Techniekdocent van mboRijnland Wesley van de Velde wil kennis over duurzaamheid en hergebruik van materialen verspreiden in Gouda door middels van een techniekproject voor én door mbo-studenten en vmbo-leerlingen. Dit project vindt plaats in samenwerking met diverse partijen vanuit het Sterk Techniekonderwijs (STO Gouda). Studenten Technicus Engineering (Smart Technology) gaan zelf een plastic shredder bouwen en een werkplaats voor plastic recycling opstarten in Gouda. Zij willen dit idee in samenwerking met vmbo-scholen in de stad verder verspreiden.

Met een handleiding en workshops aan meerdere vmbo-scholen in Gouda leren leerlingen hun eigen plastics shredder te bouwen. Hierdoor komt er op elke vmbo-school in Gouda een shredder te staan, deze scholen gaan hiermee kennis ontwikkelen en workshops geven aan basisschoolkinderen. Iedere school in Gouda kan hierdoor potentieel inzamelpunt van plastic afval worden. Hierdoor wordt kennis verspreid over duurzaamheid en hergebruik van materialen en wordt er massaal plastic afval ingezameld in de stad.

Studenten HBO Bedrijfskunde gaan een business case ontwikkelen en een bedrijfsconcept opstellen om van Precious Plastic Gouda een start-up onderneming te maken. Met dank aan de samenwerking met de projectgroep Duurzaamheid Gouda wordt deze activiteit onderdeel van de geplande duurzame markt in mei / juni 2022 op GoudAsfalt in het kader van het 750-jarig bestaan van Gouda.