Nieuws

Feestelijke opening

Afgelopen weekend is onder veel belangstelling de Techniekwerkplaats in de Chocoladefabriek geopend. Vrijdagmiddag was de officiële opening voor genodigden door staatssecretaris Gunay Uslu. Leerlingen van groep 8 van de Casimirschool hadden de primeur en mochten de Techniekwerkplaats als eerste in gebruik nemen. Op zaterdag en zondag kon het Goudse publiek een kijkje komen nemen.

In totaal bezochten ruim 4000 mensen dit weekend de opening van de tweede verdieping van de Chocoladefabriek. Op deze nieuwe etage is niet alleen de Techniekwerkplaats gevestigd, maar ook VR Space, Mirakel Musicaltheater en Libertum, het museum voor vrede en vrijheid.

In de Techniekwerkplaats kunnen kinderen kennismaken met techniek en technologie. Dit weekend vonden veel kinderen al enthousiast hun weg naar de verschillende gereedschappen en (bouw)materialen. Veel boomhutten kregen een plek in de boom, andere creaties zijn te bekijken in de werkplaats of namen de kinderen mee naar huis. Deze maand start de wekelijkse Werkplaats op zaterdag voor kinderen vanaf 8 jaar. Begin oktober begint het onderschoolse lesprogramma (vanaf groep 5), daarna komen ook de naschoolse activiteiten.