Nieuwsbericht

Metaalcarrousel

De komende weken gaan de eerste middelbare scholieren op bezoek bij lokale metaalbedrijven in het kader van het zogenaamde Kippengrill project. Dit project is een van de uitkomsten van de samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven in het kader van het Sterk Techniekonderwijs (Techniek Talent Gouda). Vmbo-leerlingen van De Goudse Waarden en Driestar College bezoeken 5 bedrijven om kennis te maken met de verschillende metaal-technische productiebedrijven en werken daar ook aan een werkstuk.

De leerlingen zitten in hun derde leerjaar en oriënteren zich op mogelijke banen met het gekozen PIE-profiel. Vanuit de TTG werkgroep PIE/metaal willen de scholen en de bedrijven laten zien hoe mooi, veelzijdig en kansrijk een technisch beroep is. Daarbij is het voor de leerlingen goed om te weten dat de keuzemogelijkheden oneindig zijn en dat er volop baankansen en carrièreperspectieven zijn.

De 5 deelnemende bedrijven zijn Veratio BV, GPI De Gouwe, Slangen Staal, Mokveld Valves en HTC Parking & Security. Zij ontvangen de komende weken 2 groepen leerlingen als pilot. De leerlingen werken in de bedrijven aan de verschillende onderdelen van hun werkstuk: De Kippengrill. Aan het einde van de bedrijvencarrousel kunnen ze de werkstukken op school afmonteren.

Als de pilot succesvol is, zullen volgend schooljaar meer leerlingen deze carrousel doorlopen. De belangrijkste opbrengst van dit project is dat de bedrijvencarrousel de leerlingen helpt om een bewuste keuze voor een vervolgopleiding en loopbaan te maken. 

Metalen onderdelen snijden met de lasersnijder